Kopenhagen - Reisverslag uit Århus, Denemarken van marjolein vooren - WaarBenJij.nu Kopenhagen - Reisverslag uit Århus, Denemarken van marjolein vooren - WaarBenJij.nu

Kopenhagen

Door: marjoleinvanvooren

Blijf op de hoogte en volg marjolein

20 Mei 2012 | Denemarken, Århus

Een weekendje Kopenhagen.... Dat moest ik gewoon nog doen in mijn tijd hier in Denemarken. Ik wilde er gewoon een keertje naar toe. Achteraf heb ik ook echt geen spijt!
Ik zou eerst met mijn huisgenoot gaan, maar zij haakte op het laatste nog af. Dus dat werd een avondtuur voor mij alleen.
Zaterdag ochtend begon mijn reis, want het was toch nog wel 3 uur reizen met het openbaar vervoer. In Aarhus moest ik op de bus stappen en deze bus reed dan naar de veerpont. Nostalie!!!! Na een uurtje op de boot gevaren te hebben, was er nog een bus toch van 2 uur. Ik was wel een beetje zenuwachtig, want ik ging tenslotte wel alleen. Maar het ging allemaal goed. Op het centraal station eerst maar eens een kaart op zoeken, zodat ik toch wist waar ik naar toe moest en waar alles was. Ik ben eerst gewoon zelf een beetje rond gaan lopen, door de winkelstraat en langs gebouwen. Want ik had nog een paar uur voordat ik me kon inchecken in het hostel. Ik heb toen de ronde toren bezocht van bassie en adriaan!'s avonds had ik een uitnodiging gehad voor een bbq, maar dit bleek niet mijn muziek te zijn. Ik ben dan maar verder gelopen, richting de kleine zeemeermin en een klein vesting stadje.
Later op de avond heb ik en kroegentocht gedaan, samen met een andere nederlandse medestudent. Dit was erg gezellig ook met buitenlandse vakantiegangers. Na een kort nachtje slapen, heb ik lekker ontbeten en verder gegaan met mijn stadswandeling. Langs het rosenberg slot en naar het huis van de koningin, want hier was nog de wisseling van de wacht! En daarna heb ik nog een rondleiding gedaan door de stad met een gids. Dit was ook erg leuk en interessant. Ik had aan het eind van het weekend wel zere voetjes en was toch ook wel moe, maar ik kon lekker ruste in de bus terug naar huis. De meeste dingen in het centrum heb ik toch wel gezien. Sommige alleen van de buitenkant, want ik had geen tijd meer om binnen te kijken. Maar ik kan natuurlijk niet alles hebben in één weekend, dat is gewoon teveel.

Dit was mijn weekendje Kopenhagen....

Doei doei allemaal!

• 22 Mei 2012 - 16:03

Kimberley:

Heey heey Marjolein! Jennifer vertelde dat je een waarbenjij.nu bijhield dus gelijk even kijken! Wat leuk dat je je zo vermaakt! Als ik het goed begrijp reis je alleen, knap joh! En Bassie en Adriaan en de kleine zeemeermin in een weekend kan niet beter!
    Heel veel plezier nog! Ga je nu in ieder geval ook volgen!!!

Groetjes Kimberley

• 22 Mei 2012 - 17:53

Adri En Addie:

Hoi, Marjolein....nou we zijn blij weer eens wat van je te lezen....begonnen je ook al een beetje te missen hoor.....maar nog een kleine maand en dan ben je weer terug...toch nog wel snel gegaan he? Hartelijke groetjes uit de Altenastraat !!!!!